fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Ανακαλύπτοντας τα αρώματα της κρητικής γης στο επισκέψιμο...

Κτήμα tofillo

Στο κτήμα μας tofillo μέσα στο οροπέδιο του Ομαλού, λίγα μέτρα πριν την είσοδο του διάσημου φαραγγιού της Σαμαριάς και σε υψόμετρο 1.227 μέτρων καλλιεργούμε βιολογικά τη Μαλοτήρα, το γνωστό κρητικό τσάι του βουνού.

Το κτήμα tofillo έχει ανοίξει τις πόρτες του και προσφέρει ένα διαδραστικό πρόγραμμα επισκέψεων και εμπειριών, για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τα βότανα της Κρήτης, τη φιλοσοφία τους, την παράδοση, τη σχέση τους με τον τόπο, τις ευεργετικές τους ιδιότητες, τις χρήσεις τους, να μυρίσουν, να γευτούν και να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία ξενάγησης μέσα στο χρόνο και τη φύση.

Μία διαφορετική νότα στην τουριστική περιπλάνηση, που στοχεύει στη μετάδοση της γνώσης, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, περιπλάνηση στη φύση, γευστικές εμπειρίες και δοκιμές, ακρόαση και διάλογο.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο που καλλιεργούμε τα βότανα, το φυσικό τρόπο επεξεργασίας τους, την παραδοσιακή διαχείρισή τους, να τα γευτούν, να φτιάξουν τα δικά τους ροφήματα συνδυάζοντας διαφορετικά βότανα, να δοκιμάσουν τη χρήση των βοτάνων στη μαγειρική και στην κρητική κουζίνα συμμετέχοντας σε μαγειρικές δημιουργίες.

Το fillo δεν σταματάει εδώ
Δείτε παρακάτω τις επιλογες μας στις δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Στο κτήμα μας, προσφέρουμε μια εναλλακτική εμπειρία όπου ο επισκέπτης αποκτά πρακτική εμπειρία και γνώση γύρω από τα βότανα μας. Ανακαλύπτοντας τον κόσμο της βοτανοκαλλιέργειας, οι επισκέπτες μας μπορούν να εξερευνήσουν τη διαδικασία καλλιέργειας, τη φυσική τους επεξεργασία, και την παραδοσιακή διαχείρισή τους. Ανακαλύπτοντας την ποικιλία των βοτάνων μας, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν διάφορα αρώματα και γεύσεις, να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά ροφήματα, και να εξερευνήσουν τη χρήση των βοτάνων στην κουζίνα μέσα από συναρπαστικές μαγειρικές δημιουργίες.

Η εμπειρία της επίσκεψης στο Κτήμα tofillo

Η επίσκεψη στο κτήμα tofillo είναι μία μοναδική εμπειρία. Μία σειρά διαδραστικών ενεργειών όπως φύτεμα μαλοτήρας, συγκομιδή, αλλά και γευστικές δοκιμές σε παραδοσιακά κρητικά βοτανικά τσάγια οδηγεί τους επισκέπτες στην εξερεύνηση και στη γνώση της κρητικής κουλτούρας και φιλοσοφίας.

Η εμπειρία όμως δεν σταματάει εδώ…

Οι επισκέπτες μας φτιάχνουν τα δικά τους μοναδικά ροφήματα συνδυάζοντας διαφορετικά κρητικά βότανα. Δοκιμάζουν την χρήση των βοτάνων στη μαγειρική μαθαίνοντας να φτιάχνουν παραδοσιακές συνταγές της κρητικής κουζίνας. Δημιουργούν τα δικά τους γευστικά – μαγειρικά πιάτα χρησιμοποιώντας μαγειρικά μείγματα βοτάνων και μπαχαρικών εμπνευσμένα από την κρητική παράδοση και τη μεσογειακή διατροφή.

Η επίσκεψη αρχίζει με…

  Ξενάγηση στο χώρο του κτήματος και στην καλλιέργεια της Μαλοτήρας. Πληροφορίες για το κτήμα, τη δραστηριότητα, πώς ξεκίνησε, από ποιους.

  Γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον του Ομαλού, το μικροκλίμα της περιοχής, τα ενδημικά βότανα, την κρητική παράδοση, την ιστορία και τους μύθους.

  Η καλλιέργεια της Μαλοτήρας στο φυσικό της περιβάλλον, γιατί βιολογική και άνυδρη, καθημερινές εργασίες στο κτήμα, φύτευση, συγκομιδή, τρόπος επεξεργασίας, ξήρανση, μεταποίηση, συσκευασία.

Και συνεχίζει με…

Βότανα και Γευστικές Δοκιμές

  Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, τρόποι χρήσης και παρασκευής ροφημάτων.

  Γευστικές δοκιμές, οι επισκέπτες φτιάχνουν τα δικά τους ροφήματα συνδυάζοντας βότανα και δημιουργώντας τις δικές τους γεύσεις.

…αλλά και με…

  Οι ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων, τρόποι χρήσης και παρασκευής ροφημάτων.

  Γευστικές δοκιμές, οι επισκέπτες φτιάχνουν τα δικά τους ροφήματα συνδυάζοντας βότανα και δημιουργώντας τις δικές τους γεύσεις.

…αλλά και με…

Βότανα και Μαγειρική

  Τα βότανα στην κρητική διατροφή, κουζίνα και μαγειρική.

  Ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, τρόποι χρήσης, βότανα και μεσογειακή διατροφή.

•  Γευστικές δοκιμές μαγειρικών βοτάνων και μειγμάτων.

•  Παρασκευάζουμε όλοι μαζί παραδοσιακά κρητικά εδέσματα χρησιμοποιώντας μαγειρικά βότανα και μείγματα.

Πωλητήριο Προϊόντων

Στο πωλητήριό μας μπορείτε να βρείτε βότανα και βοτανικά μείγματα για ροφήματα, μαγειρικά βότανα και μείγματα, διάφορα χρηστικά σκεύη και αντικείμενα, που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τις παρασκευές σας.

Ημέρες και Ώρες Επισκέψεων

Πληροφορίες

•  Η διάρκεια της επίσκεψης είναι 2 ώρες. Κατόπιν συνεννόησης και για όσους το επιθυμούν,  η παραμονή σας στο κτήμα μπορεί χρονικά να παραταθεί.

•  Από την άφιξη μέχρι και την αναχώρησή σας, την ξενάγηση, οργάνωση και επιμέλεια της επίσκεψης έχει η κυρία Ρόδω Βασιλάκη, παραγωγός βιολογικών βοτάνων, γεωπόνος και ιδιοκτήτρια του κτήματος.

•  Το κτήμα tofillo είναι ανοικτά από Μάιο μέχρι Οκτώβριο.

•  Οι επισκέψεις στο κτήμα γίνονται κατόπιν συνεννόησης συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα, με τηλεφωνική επικοινωνία (+30 28215 06927) και μέσω e-mail (info@tofillo.com).

Τιμή εισόδου: 20€/άτομο.

Δωρεάν Είσοδος για παιδιά έως 5 ετών.

Πρόσβαση

Κάντε Κράτηση

Gallery

Farm

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com
Freepik.com
Canva.com
Adobe.com
Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!