Έγραψαν για εμάς... «Ypaithros.gr»
Οι αποστολές των παραγγελιών θα ξεκινήσουν ξανά από τις 22/8. Καλό Καλοκαίρι!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Έγραψαν για εμάς… «Ypaithros.gr»

Ρόδω Βασιλάκη: Γνώρισε την καλλιέργεια βοτάνων μέσω της εκπαίδευσης και σήμερα εξάγει σε πέντε χώρες.

Την πόρτα της αγροτικής παραγωγής άνοιξε η Ρόδω Βασιλάκη από την Κρήτη, κατά τη φοίτησή της στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, καλλιεργεί αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, μεταποιεί και τυποποιεί τα προϊόντα της, τα οποία κυκλοφορούν όχι μόνο σε όλη την Κρήτη, αλλά ταξιδεύουν και σε χώρες του εξωτερικού.

«Δεν προέρχομαι από αγροτική οικογένεια, το μόνο δεδομένο ήταν ότι μου άρεσε πολύ η φύση. Με το που μπήκα στη σχολή, άνοιξαν μπροστά μου άπειροι ορίζοντες. Έμαθα για τις ιδιότητες των κρητικών βοτάνων και γνωρίζοντας και την παγκόσμια τάση για βιολογικά και φυσικά προϊόντα, πήραμε την απόφαση μαζί με τον άντρα μου, Νίκο Ψυλλάκη, να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια το 2014», αναφέρει η Ρόδω στην «ΥΧ».

Σήμερα, μερικά από τα προϊόντα που καλλιεργούν βιολογικά είναι μαλοτήρα, δίκταμο, φασκόμηλο, λουίζα και αλάδανο με την επωνυμία «tofillo». «Το πρώτο πράγμα που έχανα πριν ξεκινήσουμε ήταν να ανατρέξω στη βιβλιογραφία, ώστε να βρω στοιχεία για τις καλλιέργειες και αυτό το εκτιμώ πολύ ως κομμάτι των σπουδών.

‘Επειτα, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που είτε ήταν ήδη στον χώρο, είτε με καθηγητές από το πανεπιστήμιο που ασχολούνταν με το αντικείμενο», εξηγεί η Ρόδω. Με την πρώτη τους παραγωγή το 2017 ξεκίνησαν και την τυποποίηση των προϊόντων τους. Όπως εξηγεί, «πριν ξεκινήσει κανείς την καλλιέργεια χρειάζεται να έχει τη σωστή καθοδήγηση και στο εμπορικό κομμάτι, ώστε να βρει τον κατάλληλο τρόπο να προωθήσει τα προϊόντα του.

Το πτυχίο της στη γεωπονία, εκτός από τις γνώσεις, τη βοήθησε να προσεγγίσει επιστημονικά τα προϊόντα της, γεγονός που μετέφερε και στην παρουσίασή τους. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλε και η μεταπτυχιακή ειδίκευση που έλαβε από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην προστασία του περιβάλλοντος. «Το μεταπτυχιακό με βοήθησε ιδιαίτερα στην παρουσίαση των προϊόντων και στην επικοινωνία που χρειάζεται να αναπτύξει κανείς για την προώθησή τους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κερδίστε 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας!

Κερδίστε έκπτωση -15%

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μάθετε περισσότερα για βότανα, συνταγές και αποκλειστικές προσφορές, και κερδίστε έκπτωση 20% στην πρώτη παραγγελία σας μαζί μας!

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

tofillo δίκταμο
Βότανα

Δίκταμο της Κρήτης: Ανακαλύπτοντας το Θαύμα της Φύσης

Ένα από τα σπουδαιότερα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης με πολλαπλές επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για τις οποίες είχαν κάνει ιδιαίτερη αναφορά ήδη από την αρχαιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα

Συνταγές

Νέα

  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Shop

  Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

  Pixabay.com
  Pexels.com
  Unsplash.com
  Freepik.com
  Canva.com
  Adobe.com
  Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)