Κίστος - Το Πρώτο Δώρο της Φύσης Μετά από την Καταστροφή!
Οι αποστολές των παραγγελιών θα ξεκινήσουν ξανά από τις 22/8. Καλό Καλοκαίρι!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Κίστος – Το Πρώτο Δώρο της Φύσης Μετά από την Καταστροφή!

Είμαι εδώ και αποδεικνύω ότι πάντα, μετά από μια μεγάλη καταστροφή   :fire:  

η φύση βρίσκει τον τρόπο να επουλώνει τις πληγές της!

 

Κίστος Λαδανιά Φωτιά - Cistus fire - tofillo

 

Τι Σχέση έχει ο Κίστος με την Φωτιά;

Το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια!

Ήταν Φθινόπωρο του 2003 όταν πυρκαγιά κατέστρεψε τεράστιες εκτάσεις στην περιοχή Λάκκων – Σκορδαλού στα Χανιά της Κρήτης. Μια ανυπολόγιστη καταστροφή, ένας τόπος που έμεινε χωρίς ζωή και ανάγκασε πολλούς κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν  τις περιουσίες τους.

Ήταν Φθινόπωρο του 2013 όταν αποφασίσαμε να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας και να ασχοληθούμε με τα πολύτιμα βότανα της Κρητικής γης. Οικογενειακά κτήματα χωρίς φροντίδα εδώ και μια δεκαετία ήταν εκεί για να μας δώσουν τις απαντήσεις που γυρεύαμε!

 

 

Κίστος Λαδανιά - Cistus Creticus - tofillo

 

Κίστος είναι ένα θαύμα της φύσης

Για εμάς η λαδανιά ή κίστος αποτελεί ένα θαύμα της φύσης καθώς επιβιώνει και αναπτύσσεται μετά από φυσικές καταστροφές όπως οι πυρκαγιές.  Η λαδανιά διαθέτει μερικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς η ρίζα της καταφέρνει να επιβιώσει από τη θερμότητα της πυρκαγιάς και το φυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε απολιθωμένο εδαφικό υπόβαθρο.

Η παρουσία του κίστου αποτελεί μια υπενθύμιση των καταστροφικών επιπτώσεων του ανθρώπου στη γη και πώς η φύση έχει πάντα τον τρόπο και τη δύναμη να ανακάμπτει. Από την πρώτη στιγμή η λαδανιά ήταν μεταξύ των βοτάνων που θελήσαμε να προσφέρουμε μέσα από τη βοτανική συλλογή μας, καθώς εκτός των μοναδικών θεραπευτικών ιδιοτήτων της αποτελεί αναμφίβολα σύμβολο αναγέννησης και επαναφορά της ζωής!

Κερδίστε 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας!

Κερδίστε έκπτωση -15%

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μάθετε περισσότερα για βότανα, συνταγές και αποκλειστικές προσφορές, και κερδίστε έκπτωση 20% στην πρώτη παραγγελία σας μαζί μας!

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

tofillo δίκταμο
Βότανα

Δίκταμο της Κρήτης: Ανακαλύπτοντας το Θαύμα της Φύσης

Ένα από τα σπουδαιότερα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης με πολλαπλές επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για τις οποίες είχαν κάνει ιδιαίτερη αναφορά ήδη από την αρχαιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα

Συνταγές

Νέα

  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Shop

  Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

  Pixabay.com
  Pexels.com
  Unsplash.com
  Freepik.com
  Canva.com
  Adobe.com
  Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)