fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου: Βοηθάει στο Μυαλό & στο Σώμα

Σήμερα, διερευνούμε τα οφέλη και τις χρήσεις του αιθέριου ελαίου φασκόμηλου.

Το φασκόμηλο ως βότανο χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από την εποχή των Αρχαίων Ελλήνων και Αιγυπτίων ενώ εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να ξεχωρίζει για πολλές από αυτές.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν και ας εξερευνήσουμε μερικά από τα οφέλη του αιθέριου ελαίου αυτού του βοτάνου.

Benefits of Essential Oils

Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου – Τα Οφέλη του

Σε προηγούμενο άρθρο μας διερευνήσαμε ορισμένα οφέλη των αιθέριων ελαίων γενικά, όπως για τη γνωστική λειτουργία, το στρες και την ανάπτυξη των μαλλιών. Πολλά από αυτά τα οφέλη – και ακόμα περισσότερα – ισχύουν και για το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου.

 

Γνωστική Λειτουργία του Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα φασκόμηλου έχουν θετικό αντίκτυπο στη γνωστική λειτουργία και βοηθούν στην πρόληψη των ελλειμμάτων μνήμης.1 Μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι τόσο το βότανο όσο και το αιθέριο έλαιο του μπορούν να έχουν προστατευτικά αποτελέσματα έναντι νευροεκφυλιστικών διαταραχών όπως το Αλτσχάιμερ.2

Λόγω του τρόπου με τον οποίο τα αιθέρια έλαια μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου (μάθετε πώς στο προηγούμενο άρθρο μας), η απλή εισπνοή του αιθέριου ελαίου σε τακτική βάση μπορεί να προσφέρει προστατευτικά οφέλη.

 

Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου για το Στρες και Άγχος

Ομοίως, η εισπνοή ελαίου φασκόμηλου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων από τα συμπτώματα του στρες και του άγχους λόγω των επιδράσεών του στο μεταιχμιακό σύστημα. Παράλληλα θα διαπιστώσετε ότι όταν μειώνεται το στρες και το άγχος νιώθετε περισσότερο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι.

Στο tofillo, μας αρέσει να κρατάμε ένα μπουκάλι από το δικό μας Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου] για τις απαιτητικές μέρες στη δουλειά!

 

Πως το Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου Βοηθάει στο Δέρμα;

Λόγω της υψηλής αντιοξειδωτικής δράσης του3, το εκχύλισμα φασκόμηλου βοηθά στην άμυνα ενάντια των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν φλεγμονή και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Έτσι, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα τοπικά (και πάντα αραιωμένο στο κατάλληλο λάδι), έχει πιθανές αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές επιδράσεις.

Το έλαιο φασκόμηλου έχει επίσης σημαντική αντιβακτηριακή δράση. Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου όχι μόνο είχε ιδιότητες που αναστέλλουν τα βακτήρια, αλλά ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των βακτηρίων σε σύγκριση με τα περισσότερα γνωστά αντιβιοτικά.4 Έτσι, η προσθήκη του σε κρέμες και καλλυντικά μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό ή την αντιμετώπιση των ήπιων εξανθημάτων.

Πράγματι, στο tofillo, μας αρέσει να προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου σε μια σπιτική μάσκα προσώπου για να επωφεληθούμε των ιδιοτήτων του!

Καθαρισμός του Δέρματος με το Αιθέρια Έλαιο Φασκόμηλου

Είδαμε στην προηγούμενη ενότητα ότι το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου έχει αξιοσημείωτες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Εξαιτίας αυτού, αποτελεί επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για να προστεθεί σε σκευάσματα καθαριστικών δέρματος και θεραπειών για μικρές πληγές. Απλώς θυμηθείτε να ζητήσετε ιατρική συμβουλή πριν χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια σε μια θεραπεία πληγών.

 

Υγεία και Ανάπτυξη των Μαλλιών και του Τριχωτού της Κεφαλής με το Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου

Γνωρίζατε ότι λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του ελαίου φασκόμηλου, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής;

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες βοηθούν να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και μπορούν να βελτιώσουν καταστάσεις όπως η πιτυρίδα. Και όταν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πιο υγιές, τα μαλλιά σας γίνονται πιο υγιή! Τα μαλλιά σας μπορούν να γίνουν πιο δυνατά, και πιθανώς ακόμη πιο πυκνά.

 

Στοματική Υγεία που σας Προσφέρει το Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου

Ψάχνετε για μια οικονομική, φυσική εναλλακτική λύση ως στοματικό διάλυμα; Λοιπόν, η έρευνα έχει δείξει ότι τα εκχυλίσματα φασκόμηλου μπορούν να έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα κατά της στοματικής φλεγμονής όταν χρησιμοποιούνται σε στοματικό διάλυμα.5

Στην πραγματικότητα, οι δημοφιλείς μάρκες στοματικών πλύσεων περιλαμβάνουν τακτικά αιθέρια έλαια στα προϊόντα τους. Όταν λοιπόν φτιάχνετε το δικό σας στοματικό διάλυμα, προσθέστε μερικές σταγόνες έλαιο φασκόμηλου για αποτελεσματικό καθαρισμό!

Εξετάσαμε μερικά από τα βασικά οφέλη του αιθέριου ελαίου φασκόμηλου και παραδείγματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές ακόμη από τις χρήσεις του.

 

Χρήσεις Αιθέριου Ελαίου Φασκόμηλου

Στο προηγούμενο άρθρο μας για τα αιθέρια έλαια, εξερευνήσαμε πώς τα αιθέρια έλαια έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα μέσω του μεταιχμιακού συστήματος ή της απορρόφησης του δέρματος. Λοιπόν, έτσι οι παρακάτω χρήσεις έχουν τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα.

 

Καύση ή δημιουργία ατμού αιθέριου λαδιού

Η χρήση ενός καυστήρα λαδιού ή ενός μπολ ατμού με λάδι φασκόμηλου σάς επιτρέπει να εισπνεύσετε απευθείας το λάδι και να απολαύσετε χαλάρωση, ηρεμία και καλύτερη εστίαση.

Πολλοί πολιτισμοί έχουν κάψει το βότανο του φασκόμηλου απευθείας για να βιώσουν τα οφέλη του και μερικές φορές για να «καθαρίσουν» την ατμόσφαιρα από την αρνητική ενέργεια. Πράγματι, οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν τόσο πολύ στις προστατευτικές δυνάμεις του φασκόμηλου όταν το έκαιγαν, που το αφιέρωσαν στον Έλληνα θεό Δία, τον οποίο θεωρούσαν τον πιο ισχυρό θεό…

Αν και η καύση αιθέριων ελαίων φασκόμηλου είναι μια πιο έμμεση μέθοδος από την καύση ολόκληρου του βοτάνου, θα αποκομίσετε τα θεραπευτικά και, αν πιστεύετε, καθαριστικά οφέλη του βοτάνου.

Sage-essential-oil-tofillo

Χρήσεις Αιθέριου Ελαίου Φασκόμηλου στα Κεριά σας!

Παρόμοια με την καύση λαδιού ή τον ατμό, να συμπεριλάβετε το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου στα κεριά σας. Αυτό σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από τα οφέλη του αιθέριου ελαίου από την εισπνοή, αλλά με πιο μακροχρόνιο και ελαφρώς πιο αραιωμένο τρόπο.

 

Κρέμες με Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου

Είδαμε ότι το έλαιο φασκόμηλου έχει αντιβακτηριακά και αντιγηραντικά αποτελέσματα. Η συμπερίληψη λίγων σταγόνων λαδιού στις κανονικές σας κρέμες μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε άμεσα αυτά τα οφέλη!

 

Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου στα Σαπούνια

Κάνοντας μασάζ σε σαπούνι που περιέχει λάδι φασκόμηλου, όχι μόνο θα βοηθήσετε την υγεία του δέρματός σας, αλλά θα έχετε και μια χαλαρωτική εμπειρία σπα κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου σας…

 

Φροντίδα Μαλλιών με το Έλαιο Φασκόμηλου

Είδαμε παραπάνω ότι το έλαιο φασκόμηλου έχει οφέλη για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας. Γιατί να μην συμπεριλάβετε, για παράδειγμα, μερικές σταγόνες στην αγαπημένη σας μάσκα περιποίησης μαλλιών την επόμενη φορά;

 

Συμπέρασμα

Ορίστε λοιπόν! Μερικά από τα βασικά οφέλη και χρήσεις του αιθέριου ελαίου φασκόμηλου. Εάν ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε κάποιες από τις χρήσεις για τον εαυτό σας, μπορείτε να βρείτε το Αιθέριο Έλαιο Φασκόμηλου στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Επειδή τα αιθέρια έλαια του tofillo είναι όλα βιολογικά, δεν περιέχουν χημικές ουσίες από φυτοφάρμακα. Έτσι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με σιγουριά γνωρίζοντας ότι είναι καλύτερα για την υγεία σας και ότι τα θεραπευτικά τους αποτελέσματα δεν διακυβεύονται!

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5318325/

[2] As above

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003706/

[4] https://www.ajol.info/index.php/ajb/article/view/95425

[5] https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf305472t#

 

 

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Βότανα

Συνταγές

Νέα & Ανακοινώσεις

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com
Freepik.com
Canva.com
Adobe.com
Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!