fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Εξερευνήστε το Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης!

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο έλαιο που εξάγεται από το βότανο της ρίγανης. Για την καλύτερη ποιότητα των αιθέριων εμείς στο tofillo κατά τη διαδικασία της απόσταξης προτιμάμε τη χρήση υδρατμών σε ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία που να παραμένει κάτω των 100οC.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε για το αιθέριο έλαιο ρίγανης, αλλά όσον αφορά το βότανο της ρίγανης, ανατρέξτε σε προηγούμενο σχετικό άρθρο μας και μάθετε τα πάντα γι’ αυτό το μοναδικό βότανο!

aitherio elaio - αιθέρια έλαια - essential oils Oregano - tofillo

Τι Κάνει το Αιθέριο Έλαιο της Ρίγανης Τόσο Ευεργετικό;

Πριν δούμε τα οφέλη ας εξηγήσουμε γιατί το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι τόσο ευεργετικό.

Το μυστικό βρίσκεται σε δύο από τις ενώσεις του: την καρβακρόλη και τη θυμόλη. Αυτές οι ενώσεις δίνουν στη ρίγανη πολλές από τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Όταν το βότανο αποστάζεται σε μορφή αιθέριου ελαίου, οι ενώσεις συμπυκνώνονται και δημιουργείται έτσι ένα πολύ ισχυρό υγρό, με αυξημένη δράση και πολλαπλά οφέλη.

 

Η Καρβακρόλη και τα Οφέλη της στο Αιθέριο Έλαιο της Ρίγανης

Ειδικά η καρβακρόλη είναι υπεύθυνη για πολλά από τα οφέλη του αιθέριου ελαίου ρίγανης και εντοπίζεται σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο στο φυτό της ρίγανης (περισσότερο σε σχέση με άλλα βότανα).

Τα οφέλη της καρβακρόλης περιλαμβάνουν την αντιοξειδωτική της δράση, τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και τις αντιβακτηριακές της ιδιότητες.1

 

Οφέλη από το Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης

Ας εξερευνήσουμε τώρα μερικά από τα οφέλη του αιθέριου ελαίου ρίγανης.

Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης - aitherio elaio riganis- Essential oil Oregano - tofillo

Ευεργετικό για το Δέρμα

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ρίγανη περιέχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο βότανο,2 εν μέρει χάρη στην περιεκτικότητά της σε καρβακρόλη.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πραγματικά να επωφεληθείτε όταν συμπεριλάβετε το αιθέριο έλαιο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας! Τα αντιοξειδωτικά είναι εξαιρετικά για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και βλάβες στο δέρμα.

Πράγματι, στο tofillo, όταν νιώθουμε ότι το δέρμα μας χρειάζεται λίγη επιπλέον φροντίδα, μας αρέσει να φτιάχνουμε μια μάσκα προσώπου που περιλαμβάνει μερικές σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης για να αναζωογονήσουμε το δέρμα μας!

 

Ευεργετικό για Μολύνσεις και Πληγές

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του αιθέριου ελαίου της ρίγανης είναι οι σημαντικές αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το αιθέριο έλαιο ρίγανης μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει την ανάπτυξη ορισμένων τύπων βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά στελεχών!3 Άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει τις αντιβακτηριακές ιδιότητες του ελαίου.4

Επιπλέον σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση κοινών μυκητιασικών λοιμώξεων, όπως οι μυκητιάσεις των ποδιών και η κολπική μυκητίαση.5

Αυτό σημαίνει ότι το αιθέριο έλαιο ρίγανης μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία και επούλωση μικροτραυμάτων και μικρολοιμώξεων.

 

Ευεργετικό για τις Φλεγμονές

Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα βασικό πλεονέκτημα του αιθέριου ελαίου ρίγανης είναι η ικανότητά του να βοηθά στη μείωση της φλεγμονής.

Λόγω της περιεκτικότητάς του σε καρβακρόλη το αιθέριο έλαιο του βοτάνου μπορεί να έχει αυτά τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρβακρόλη ήταν σε θέση να μειώσει το εξωτερικό οίδημα στα ζώα έως και 57%.6

Και σε μια επιπλέον μελέτη σε ζώα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση αιθέριου ελαίου ρίγανης και αιθέριου ελαίου θυμαριού (το οποίο περιέχει επίσης καρβακρόλη), βοήθησε επίσης στη μείωση της εσωτερικής φλεγμονής του πεπτικού συστήματος.7

Πράγματι, η ομάδα μας στο tofillo ανακάλυψε ότι το μασάζ με λίγο αραιωμένο αιθέριο έλαιο ρίγανης σε έναν πονεμένο μυ ή μια περιοχή που έχει διογκωθεί βοηθάει σημαντικά!

 

Ποια είναι η Διαφορά Μεταξύ του Αιθέριου Ελαίου Ρίγανης και του Ριγανέλαιου;

Ενώ ερευνάτε τα έλαια ρίγανης στο διαδίκτυο, θα συναντήσετε εκτός του αιθέριου ελαίου της ρίγανης και το ‘’ριγανέλαιο’’.

Το ριγανέλαιο αποκτάται επίσης από το φυτό της ρίγανης με διαφορετικό ωστόσο τρόπο από το αιθέριο έλαιο με αποτέλεσμα να είναι ένα προϊόν πολύ λιγότερο συμπυκνωμένο. Μία μέθοδος παρασκευής ριγανέλαιου για παράδειγμα είναι η παραμονή της ρίγανης μέσα σε ελαιόλαδο για τόσο όσο απαιτείται προκειμένου να μεταφερθεί το έλαιο του φυτού στο ελαιόλαδο.

Ως αποτέλεσμα, το ελαιόλαδο αποκτά και από τις ιδιότητες του φυτού, έχοντας δημιουργήσει συγχρόνως ένα πολύ αρωματικό λάδι. Αν και το τελικό προϊόν δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το αιθέριο έλαιο, έχει σημαντικά οφέλη και μπορεί να καταναλωθεί και να χρησιμοποιηθεί χωρίς να απαιτείται περαιτέρω αραίωση του.

 

Πώς να Χρησιμοποιήσετε το Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης

Εξερευνήσαμε τα οφέλη του αιθέριου ελαίου ρίγανης, τι γίνεται όμως με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε αυτά τα οφέλη; Εδώ είναι μερικές ιδέες.

 

  1. Περιποίηση Δέρματος Χρησιμοποιώτας το Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης

Ένα κρίσιμο βήμα όταν χρησιμοποιείτε αιθέριο έλαιο ρίγανης στο δέρμα είναι να το αραιώσετε με ένα λάδι φορέα, για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας.

 

Για να φτιάξουμε την αραιωμένη μορφή του λαδιού, κάνουμε τις ακόλουθες προτάσεις:

(i) Βρείτε ένα ουδέτερο λάδι – όπως το λάδι jojoba – για να λειτουργεί ως λάδι μεταφοράς

(ii) Για χρήση στο πρόσωπο, χρησιμοποιήστε 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου σε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο φορέα. Αυξήστε την ποσότητα όσο χρειάζεται, διατηρώντας την ίδια αναλογία συστατικών

(iii) Για χρήση στο σώμα, χρησιμοποιήστε 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο φορέα

Χρησιμοποιώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να συμπεριλάβετε το αιθέριο έλαιο ρίγανης στην καλλυντική περιποίηση της επιδερμίδας σας, την επούλωση μικροτραυμάτων και το μασάζ ευεξίας!

 

  1. Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης στο Αφρόλουτρο

Εάν προτιμάτε να αφιερώνετε χρόνο στο μπάνιο ή στο ντους, γιατί να μην συμπεριλάβετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης όταν φτιάχνετε το αφρόλουτρό σας; Και μετά αφιερώστε χρόνο κατά το σαπούνισμα για να αφήσετε πραγματικά το αιθέριο έλαιο να κάνει τη δουλειά του…

  1. Φτιαξτε μοναδικά κεριά Χρησιμοποιώτας το Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης

Ομοίως, γιατί να μην προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο την επόμενη φορά που θα φτιάχνετε κεριά – θα έχετε ένα υπέροχο, γήινο άρωμα όταν καίτε τα κεριά και ίσως απολαμβάνετε κάποια από τα αντιβακτηριακά αποτελέσματα του λαδιού στην ποιότητα του αέρα του εσωτερικού σας χώρου!

 

Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμη η εισαγωγή μας στα οφέλη και τις χρήσεις του αιθέριου ελαίου ρίγανης!

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα αιθέρια έλαια, ανατρέξτε στο προηγούμενο άρθρο μας για όλα αυτά.

Και αν ενδιαφέρεστε να ενσωματώσετε κάποιο αιθέριο έλαιο ρίγανης στον τρόπο ζωής σας, μεταβείτε στη σελίδα μας για το Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το προϊόν και να κάνετε μια παραγγελία.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε!

 

1 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.6103

2 https://www.sciencedaily.com/releases/2002/01/020108075158.htm

3 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23484421/

4 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20021093/

5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4659158/

6 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22892022/

7 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18288268/

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Βότανα

Συνταγές

Νέα & Ανακοινώσεις

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com
Freepik.com
Canva.com
Adobe.com
Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!