fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Βότανα για Δυσκοιλιότητα: Φυσικές Λύσεις

Στον σύγχρονο ρυθμό ζωής, όπου οι προκλήσεις της καθημερινότητας μπορούν να επηρεάσουν την εντερική υγεία, τα βότανα για δυσκοιλιότητα είναι η φυσική εναλλακτική λύση για τη διαχείριση του προβλήματος. Αυτά τα φυσικά εκχυλίσματα προσφέρουν μια εναλλακτική προσέγγιση, ενισχύοντας τον οργανισμό μας με τη θεραπευτική δύναμη της φύσης. Στο παρακάτω άρθρο, επιλέγουμε τα κορυφαία βότανα που συμβάλουν στην αποκατάσταση της εντερικής ισορροπίας. Επίσης θα αναφέρουμε πώς θα αποτελέσουν μια φυσική, αποτελεσματική επιλογή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Βότανα για δυσκοιλιότητα: Αντιμετωπίστε την φυσικά!

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα πιο διαδεδομένα βότανα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα:

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο είναι ένα ακόμη ισχυρό βότανο που έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Αρχικά, η κατανάλωση φασκόμηλου μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος και να προωθήσει τη φυσική κίνηση των εντερικών μυών. Επιπλέον, το φασκόμηλο μπορεί να βελτιώσει τη γενική ποιότητα του πεπτικού συστήματος, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Κρητικό φασκόμηλο – το«υπερφάρμακο» λόγω των ιδιοτήτων του. Βρείτε το εδώ.

 

 

βότανα για δυσκοιλιότητα- φασκομηλο

Εικόνα από: tofillo.com

 

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Η παραδοσιακή χρήση του περιλαμβάνει την ανακούφιση από προβλήματα του πεπτικού συστήματος, όπως η δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών του εντέρου, προάγοντας τη φυσική κίνηση του πεπτικού συστήματος. Το τσάι χαμομηλιού είναι μια απλή και εύκολη λύση καθώς μπορείτε να το απολαύσετε καθημερινά. Η γεύση της Ελληνικής γης μέσα από τα πανέμορφα άνθη του χαμομηλιού μας! Βρείτε το εδώ.

Για επιπλέον γεύση μπορείτε να προσθέσετε μια φέτα λεμονιού ή ακόμη και λίγη μέντα! Επωφεληθείτε στο έπακρον από τις ιδιότητές τους κάνοντας μίξη των βοτάνων. Εδώ θα βρείτε τον συνδυασμό βοτάνων μας Harmony Blend με χαμομήλι και λουίζα που θα σας κάνει να εκπλαγείτε από το άρωμα και τη γεύση του!

 

 

Μέντα

Αρχικά, η μέντα είναι ένα βότανο με έντονο άρωμα και γεύση που τη χρησιμοποιούμε ευρέως για θεραπευτικούς σκοπούς. Πιο αναλυτικά, έχει ισχυρές ιδιότητες που χαλαρώνουν το έντερο και ανακουφίζουν από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Μελέτες έχουν δείξει ότι δρα ως ένας φυσικός θεραπευτικός παράγοντας για το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Επίσης, το τσάι με μέντα είναι ένα δροσιστικό και αρωματικό ρόφημα που μπορεί να προσφέρει απόλαυση και οφέλη για την υγεία. Παράλληλα, για μεγαλύτερη απόλαυση και ακόμα περισσότερα οφέλη μπορούμε να προσθέσουμε μέλι και μια φέτα λεμονιού! Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των φύλλων μέντας και την προσθήκη γλυκαντικών ουσιών.

Εμείς στο tofillo καλλιεργούμε τη μέντα κάτω από τον Ελληνικό ήλιο και χαρίζει έντονα αρώματα και χαρακτήρα. Ανακαλύψτε τη φρέσκια γεύσης της εδώ.

 

 

Τι είναι η δυσκοιλιότητα;

Πιο αναλυτικά, η δυσκοιλιότητα είναι μια κατάσταση κατά την οποία το πεπτικό σύστημα δεν εκτελεί αποτελεσματικά τη διαδικασία της αφόδευσης. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το πρόβλημα, και μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

 1. Χαμηλή Πρόσληψη Φυτικών Ινών: Η έλλειψη φυτικών ινών, που θα βρούμε σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, συμβάλουν στη δυσκοιλιότητα. Δηλαδή, οι ίνες βοηθούν στην αύξηση του όγκου των κοπράνων και στην ευκολότερη κίνηση τους μέσα στο εντερικό σύστημα.
 2. Ελλιπής Ενυδάτωση: Η ανεπαρκής ενυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε σκληρά και ξηρά κόπρανα, καθιστώντας δυσχερή την κίνησή τους μέσα στο πεπτικό σύστημα.
 3. Ελλιπής Φυσική Δραστηριότητα: Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να επηρεάσει την κίνηση των μυών του εντέρου και να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.
 4. Κακές Διατροφικές Συνήθειες: Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών με χαμηλό περιεχόμενο ινών και υψηλό περιεχόμενο λίπους έχει να κάνει με τη δυσκοιλιότητα.
 5. Στρες και Συναισθηματικά Προβλήματα: Το στρες και οι ψυχολογικές καταστάσεις επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, προκαλώντας δυσκοιλιότητα.
 6. Χρήση Ορισμένων Φαρμάκων: Ορισμένα φάρμακα, όπως για παράδειγμα κάποια αναλγητικά, προκαλούν δυσκοιλιότητα ως παρενέργεια.
 7. Παθολογικές Καταστάσεις: Σε ορισμένες περιπτώσεις, παθολογικές καταστάσεις όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (ΙΒΣ), διαβήτης και νευρολογικές παθήσεις προκαλούν το δυσάρεστο αυτό πρόβλημα.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες ακόμα που μας επηρεάζουν και για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει να επικοινωνήσουμε με έναν ειδικό υγείας.

 

βότανα για δυσκοιλιότητα

Εικόνα από: beaveraphotos

 

Άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας

Η αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας συχνά περιλαμβάνει συνδυασμό αλλαγών στον τρόπο ζωής, διατροφής και σε άλλες συνήθειες. Παρακάτω θα δούμε μερικούς τρόπους που βοηθάνε στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας:

 1. Αύξηση Πρόσληψης Φυτικών Ινών: Οι φυτικές ίνες είναι σημαντικές για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Βάλτε περισσότερες ίνες στη διατροφή σας, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης.
 2. Επαρκής Ενυδάτωση: Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού είναι σημαντική για την υγεία του πεπτικού συστήματος. Το νερό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας των κοπράνων, καθιστώντας τα πιο μαλακά και ευκολότερα στην αφόδευση.
 3. Φυσική Δραστηριότητα: Επίσης, η τακτική φυσική δραστηριότητα βελτιώνει την κίνηση των μυών του εντέρου και προάγει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, κάντε καθημερινά έναν σύντομο περίπατο ή άλλες μορφές άσκησης.
 4. Διατροφικές Αλλαγές: Βάλτε στη διατροφή σας με τρόφιμα με φυτικές ίνες. Επίσης, αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και τροφών υψηλών σε λίπος.
 5. Σωστή Χρήση Βοτάνων: Όπως αναφέραμε προηγουμένως, ορισμένα βότανα όπως η μέντα, το φασκόμηλο και το χαμομήλι προσφέρουν ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.
 6. Συμβουλή Γιατρού: Τέλος, αν η δυσκοιλιότητα είναι συχνό φαινόμενο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Είναι πιθανό να σας κάνει εξέταση για την ανίχνευση πιθανών υποκείμενων προβλημάτων υγείας.

 

Συμπεράσματα

Συμπερασματικά, , τα βότανα για δυσκοιλιότητα αποτελούν αξιοσημείωτες φυσικές επιλογές στην προσπάθεια για την αντιμετώπισής της και στη συνολική ευζωία. Η φύση μας παρέχει μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών φυτών, οι οποίες αποτελούν πολύτιμους συμμάχους στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Ανοίγοντας την πόρτα προς έναν υγιέστερο τρόπο ζωής, καλωσορίζουμε τη φύση ως ισχυρό σύμμαχο στην αδιάκοπη προσπάθειά μας για επίτευξη υγείας και αρμονίας. Ανακαλύψτε όλα τα βιολογικά βότανα tofillo εδώ.

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Βότανα

Συνταγές

Νέα & Ανακοινώσεις

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com
Freepik.com
Canva.com
Adobe.com
Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!