fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Φασκόμηλο για κάψιμο: οδηγός για να καθαρίσετε την αρνητική ενέργεια

Φασκόμηλο για κάψιμο, η πανάρχαια τεχνική του υποκαπνισμού για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου αλλά και της πνευματικής υγείας. Σε μια καθημερινότητα, όπου υπάρχει διαρκή αύξηση του ρυθμού, η ενέργεια που μας περιβάλλει επηρεάζει σημαντικά την πνευματική ισορροπία και ευεξία. Δύο χαρακτηριστικά, ουσιώδη για τη γενική ευημερία και ευτυχία. Ωστόσο, η ίδια η φύση μας αποκαλύπτει τα μυστικά ώστε να αντιμετωπίσουμε εσωτερικές προκλήσεις. Να βρούμε τον εαυτό μας, τη φύση και τον κόσμο γύρω μας. Ένα από αυτά, είναι η καύση φασκόμηλου, ή αλλιώς smudging.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πρακτική αυτή και πως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε, τότε συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο μας..

Φασκόμηλο για κάψιμο – μία ιεροτελεστία ευεξίας

Αρχικά, η ιστορία της καύσης φασκόμηλου μας πάει αιώνες πίσω και έχει ρίζες σε πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως. Στόχος της να συνδέσει τον άνθρωπο με τη φύση και τα θεία. Πολλοί πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν την πρακτική σε θρησκευτικές και θεραπευτικές τελετές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρχαιολογικά ευρήματα από αρχαίους ελληνικούς και ρωμαϊκούς ναούς αποδεικνύουν τη χρήση του φασκόμηλου σε τελετουργίες προς τιμήν θεών και θεοτήτων.

Όσον αφορά την ιατρική χρήση, στον αρχαίο ιατρικό κόσμο, οι ιατρικές συμβουλές και πεποιθήσεις συνυπήρχαν με τη μυστική γνώση και την παράδοση. Οι ιατρικοί και οι φυσικοθεραπευτές της αρχαίας Αιγύπτου, της Κίνας, της Ινδίας και της Μεσοποταμίας χρησιμοποίησαν το φασκόμηλο για τις ιδιότητές του στην θεραπεία ποικίλων παθήσεων, από τον πονόλαιμο μέχρι την κολίτιδα.

 

φασκομηλο για καψιμο

Εικόνα από: corelens

 

Παράλληλα, η καύση του βοτάνου ήταν γνωστή για την εκκαθάριση του πνεύματος και την επίτευξη πνευματικής εσωτερικής αρμονίας. Σε πολλούς πολιτισμούς, οι σοφοί και οι θεραπευτές ήταν οι μεσίτες μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και των θεών. Η καύση, ουσιαστικά, θεωρείτο ως μέσο επικοινωνίας με το θείο. Ακόμα, το άρωμα του φασκόμηλου πίστευαν ότι είχε τη δύναμη να μεταφέρει το πνεύμα προς τους ουρανούς.

Τέλος, στη σύγχρονη εποχή το φασκόμηλο για κάψιμο συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα, με την ουσία της πράξης να παραμένει ίδια. Δηλαδή, μια πράξη που έχει στόχο να μας απαλλάξει από τα ανεπιθύμητα κύματα κακής ενέργειας αλλά και τα βακτήρια του αέρα και να επαναφέρει την ισορροπία στο χώρο και το πνεύμα μας.

 

Γιατί όμως φασκόμηλο;

Πιο αναλυτικά, το φασκόμηλο (Salvia) είναι ένα αρωματικό βότανο που το χρησιμοποιούσαν για αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τις γαστρονομικές του χρήσεις. Το όνομά του είναι από τη λατινική λέξη “salvere” που σημαίνει “να σώζει” ή “να θεραπεύει”, υποδηλώνοντας την ιατρική του ισχύ. Επομένως η επιλογή του βοτάνου δεν είναι τυχαία. Διαθέτει πολλά οφέλη, ορισμένα εκ των οποίων περιλαμβάνουν:

 • Καθαρισμός του αέρα: Το φασκόμηλο περιέχει έλαια και αντιμικροβιακές ενώσεις που βοηθούν στην εξάλειψη βακτηρίων και ιών. Επομένως είναι κατάλληλο για καύση σε εσωτερικούς χώρους.
 • Χαλάρωση και ευεξία: Το άρωμα του έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση του άγχους, της έντασης και της νευρικότητας, προσφέροντας μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης.
 • Αντιμετώπιση δυσοσμίας: Επιπλέον, η καύση φασκόμηλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει δυσοσμίες στο σπίτι, όπως το κάπνισμα, η μυρωδιά από μούχλα και άλλα.
 • Πνευματική Ενδυνάμωση: Σε πολλές πνευματικές πρακτικές, πιστεύουν ότι εκκαθαρίζει τον νου και το πνεύμα. Έτσι, βοηθάει στη σύνδεση με τον εαυτό μας και στην επίτευξη εσωτερικής ειρήνης.
 • Ανακούφιση Αναπνευστικών Προβλημάτων: Επίσης, το φασκόμηλο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από αναπνευστικά προβλήματα, όπως κρυολογήματα, βήχα και φαρυγγίτιδα.

 

Παράλληλα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας το αιθέριο έλαιο φασκόμηλου καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα οφέλη και τη χρήση του εδώ

 

Η διαδικασία της καύσης

Καθότι η πρακτική αυτή είναι αρχαιοτάτων χρόνων και ιερή σε πολλές κοινότητες, είναι και άξια σεβασμού. Δηλαδή, σύμφωνα με ειδικούς κινεζικής ιατρικής, είναι κάτι που θα πρέπει να το κάνουμε με πρόθεση και ευγνωμοσύνη.

 • Επιλέξτε υψηλής ποιότητας προϊόν: το φασκόμηλο για κάψιμο θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας. Στο tofillo.com θα βρεις βιολογικό φασκόμηλο το οποίο καλλιεργούμε στα οικογενειακά μας κτήματα στην Κρήτη.
 • Ετοιμάστε το χώρο: Ανοίξτε παράθυρα και πόρτες για να επιτρέψετε στην αρνητική ενέργεια να απομακρυνθεί ελεύθερα. Πιο συγκεκριμένα, η τοξική ενέργεια θα πρέπει να τη διοχετεύσουμε κάπου εκτός του χώρου.
 • Κάντε την καύση:

  Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας είτε ολόκληρο κλαδί φασκόμηλου ή σκέτα φύλλα. Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση κρατάμε το κλαδί σε γωνία 45 μοιρών και το ανάβουμε με ένα σπίρτο ή ένα κερί. Το αφήνουμε για περίπου 20 δευτερόλεπτα, σβήνουμε τη φλόγα και το αφήνουμε στη διαδικασία καπνίσματος. Εναλλακτικά βάζουμε φύλλα φασκόμηλου σε μια ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια ή σε ένα ειδικό δοχείο καύσης βοτάνων. Με προσοχή πάντα ανάβουμε τα φύλλα, και αφήνουμε τη φλόγα για λίγα δευτερόλεπτα πριν τα σβήσουμε και τα αφήσουμε.

 • Κινηθείτε στο χώρο: Δηλαδή, περπατήστε σε όλους τους χώρους που θέλετε να καθαρίσετε, φέρνοντας το καπνό σε κάθε γωνία του χώρου. Προσοχή! Μην αφήσετε ποτέ το φλεγόμενο βότανο χωρίς επίβλεψη.
 • Πείτε ελεύθερα τις σκέψεις σας: Επιπλέον, πείτε τις αρνητικές σας σκέψεις, κάνοντας θετικές ή λέγοντας επιθυμίες.
 • Σβήστε το: Όταν έχετε ολοκληρώσει τον καθαρισμό, σβήστε το φασκόμηλο προσεκτικά σε ένα ασφαλή δοχείο ή άμμο.

 

φασκομηλο για καψιμο

Εικόνα από: tofillo.com

 

Τι θα πρέπει να προσέξετε

Παρόλο που η καύση φασκόμηλου έχει πολλά οφέλη, είναι σημαντικό να τη χρησιμοποιήσετε με προσοχή. Όπως επίσης να λαμβάνετε υπόψη τυχόν παρενέργειες ή ευαισθησίες.

 • Ευαισθησία ή Αλλεργίες: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι ευαίσθητοι στο καπνό ή να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Έτσι, θα πρέπει να αποφύγετε την έκθεση και να πάρετε τη συμβουλή από έναν ειδικό.
 • Προσοχή στη φωτιά: Επιπλέον, όπως με οποιαδήποτε άλλη πρακτική με φωτιά, προσοχή για τυχόν εγκαύματα κατά τη διάρκεια της καύσης.
 • Προσοχή στον καπνό: Αποφύγετε την άμεση επαφή με τον καπνό. Ειδικά, εάν αντιμετωπίζετε αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, είναι απαγορευτική η εφαρμογή της πρακτικής.
 • Πιθανοί ερεθισμοί ματιών: Επίσης, εάν έρθετε σε άμεση επαφή με τον καπνό, υπάρχει το ενδεχόμενο να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια. Μην αφήσετε τον καπνό να έρθει σε επαφή με ευαίσθητες περιοχές του σώματος.
 • Επιλογή υψηλής ποιότητας προϊόντος: Τέλος, για μια εμπειρία καθαρισμού χώρου που αντανακλά την αγνότητα και την αυθεντικότητα, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε το φασκόμηλο υψηλής ποιότητας στο tofillo.com. Εδώ, προτιμάμε φυσικά, ανεπεξέργαστα φύλλα, εγγυώμενοι την αγνότητα του προϊόντος. Αναζητήστε τη δύναμη και την παράδοση του αγνού φασκόμηλου για ένα καθαρό και αναζωογονητικό περιβάλλον

 

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Βότανα

Συνταγές

Νέα & Ανακοινώσεις

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com
Freepik.com
Canva.com
Adobe.com
Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!