fbpx
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Κρύο Τσάι από Κρητικά βότανα!

Είναι πραγματικά απολαυστικό τις ζεστές μέρες του έτους να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να δροσιζόμαστε με κάτι υγιεινό και σπιτικό. Αυτό που θα θέλαμε να σας προσφέρουμε μέσα από αυτό το άρθρο είναι ένα δροσερό, απολαυστικό και γευστικό σπιτικό κρύο τσάι από κρητικά βότανα! Θα μοιραστούμε μαζί σας μικρά μυστικά για τη δημιουργία κρύων ροφημάτων με τη χρήση Κρητικών βοτάνων.

Η κατανάλωση των τσαγιών δεν είναι πλέον εποχική, καθώς ενώ το χειμώνα προσφέρουν τη θαλπωρή και τη ζέστη που όλοι αναζητούν, το καλοκαίρι αποτελούν και πάλι την ιδανική πρόταση προσφέροντας δροσιά και ενυδάτωση στην κρύα τους εκδοχή. Και στις δύο περιπτώσεις η απόλαυση είναι δεδομένη, αλλά δεδομένα είναι και τα οφέλη για τον οργανισμό μας από την κατανάλωσή τους.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πληθώρα έτοιμων κρύων τσαγιών, μονοποικιλιακών, σε διάφορες μείξεις ή και σε συνδυασμό με το χυμό κάποιων φρούτων. Για την εξασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ζωής αλλά και για λόγους βελτίωσης στην γεύση, πολλά από τα συγκεκριμένα σκευάσματα περιέχουν διάφορα συντηρητικά και πρόσθετα με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται η θρεπτική αξία τους. Η χρήση του μαύρου τσαγιού για κρύα ροφήματα είναι συχνή, γιατί περιέχει καφεΐνη και αποτελεί ένα σύνηθες συστατικό πολλών σκευασμάτων.

Κρύα σπιτικά βοτανικά τσάγια, για όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά αποτελούν την απολαυστική μας πρόταση που ο καθένας μπορεί να ετοιμάσει σε λίγα μόλις λεπτά:
Μπορείτε να φτιάξετε κρύο τσάι ξεκινώντας με την παρασκευή ζεστού τσαγιού το οποίο στη συνέχεια παγώνετε.

Για να έχετε άμεσα αποτέλεσμα, χρησιμοποιείστε τουλάχιστον τη διπλή δόση βοτάνου ώστε να φτιαχτεί ένα δυνατό ζεστό τσάι και στη συνέχεια συμπληρώστε παγάκια. Εναλλακτικά τοποθετείστε στο ψυγείο το ζεστό τσάι που έχετε φτιάξει μέχρι να κρυώσει και να έχει τη θερμοκρασία που επιθυμείτε.

 

Δίκταμο με λουίζα και πορτοκάλι:

Κρύο Τσάι

 

Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φύλλα λουίζας tofillo

1 κουταλιά της σούπας φύλλα και άνθη Κρητικού δικτάμου tofillo

200ml φρέσκο ζεστό νερό, σε θερμοκρασία 90oC

20ml από φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (ή 5 ml από συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού)

Άφθονο πάγο

Προετοιμάστε το δροσερό βοτανικό σας τσάι:

  1. Τοποθετείστε τα βότανα στο ζεστό νερό και αφήστε τα για έγχυση για περίπου 4 λεπτά, σε σκεύος που κλείνει. Θυμηθείτε ότι θέλουμε ένα ‘’δυνατό τσάι’’ προκειμένου όταν προστεθεί στον πάγος να μην εξασθενήσει η ένταση της γεύσης του.
  2. Σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο προσθέστε το τσάι και στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό από το φρέσκο πορτοκάλι. Ανάλογα πόσο ‘’φρουτένιο’’ το θέλετε προσθέτετε και την αντίστοιχη ποσότητα χυμού!
  3. Διακοσμήστε με μια φέτα φρέσκου πορτοκαλιού

Μαλοτήρα με λουίζα και φύλλα μέντας:

Κρύο Τσάι tofillo

Τι θα χρειαστείτε:

4 με 5 ανθικά στελέχη (κλωναράκια με τα άνθη) Κρητικού τσάι του βουνού – μαλοτήρας

1 κουταλιά της σούπας φύλλα λουίζας

200ml φρέσκο ζεστό νερό, σε θερμοκρασία 90oC

Φύλλα φρέσκιας μέντας

Άφθονο πάγο

Προετοιμάστε το βοτανικό σας τσάι:

  1. Τοποθετείστε τα βότανα στο ζεστό νερό και αφήστε τα για έγχυση για περίπου 10 λεπτά, σε σκεύος που κλείνει. Θυμηθείτε ότι θέλουμε ένα ‘’δυνατό τσάι’’ προκειμένου όταν προστεθεί στον πάγος να μην εξασθενήσει η ένταση της γεύσης του.
  2. Σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο προσθέστε το τσάι. Βάλτε 2 με 3 φύλλα φρέσκιας μέντας στο τσάι σας για ένα ακόμα πιο δροσερό αποτέλεσμα!

Δοκιμάστε τα βιολογικά βοτανικά τσάγια tofillo κρύα, σκέτα ή σε ευφάνταστους και γευστικούς συνδυασμός τόσο μεταξύ τους όσο και σε συνδυασμό με διάφορα φρούτα ή/και τους χυμούς τους! Θυμηθείτε ότι το κρύο τσάι μπορεί να διατηρηθεί για 24 ώρες στο ψυγείο σας διατηρώντας τις θεραπευτικές και τονωτικές του ιδιότητες αναλλοίωτες.

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Βότανα

Συνταγές

Νέα & Ανακοινώσεις

Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

Pixabay.com
Pexels.com
Unsplash.com
Freepik.com
Canva.com
Adobe.com
Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

Κερδίστε έκπτωση -15%

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!