Οι αποστολές των παραγγελιών θα ξεκινήσουν ξανά από τις 22/8. Καλό Καλοκαίρι!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

8 Ιδιότητες του Θυμαριού για την Υγεία μας!

Σχετικά με το Θυμάρι

 

Αρωματικό, με νότες δυόσμου και λεμονιού… το θυμάρι φυτρώνει άφθονα σε όλη τη Νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο. Με τα μικρά πράσινα φύλλα, το ξυλώδες κοτσάνι και τη δροσερή μυρωδιά του, είναι ένα βότανο που εύκολα ξεχωρίζει στη φύση!

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε βασικά στοιχεία για τη συγκομιδή του θυμαριού, θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα του, θα μάθουμε για τα οφέλη του θυμαριού αλλά θα δούμε και το θυμάρι ως τσάι, καρύκευμα και αιθέριο έλαιο. Σε προηγούμενο άρθρο μας [τίτλος προηγούμενου άρθρου μας] μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για αυτό το ξεχωριστό βότανο.

 

Συλλογή Θυμαριού

Θυμάρι - tofilloΤο θυμάρι είναι ένας θάμνος αειθαλές που σημαίνει ότι φύλλα του βρίσκουμε όλο το χρόνο. Ωστόσο, το πότε θα πρέπει να συλλεχθούν εξαρτάται από τα άνθη του, καθώς κατάλληλη περίοδος συλλογής είναι όταν το απαλό μωβ των ανθέων αρχίζει να διακοσμεί τον όμορφο θάμνο μας (περίοδος άνθισης)! Στη συνέχεια, συγκομίζετε το άνω μέρος του φυτού αφήνοντας από τη βάση τουλάχιστον 15 cm διασφαλίζoντας έτσι ότι το φυτό θα μπορεί να αναπτυχθεί ξανά αποτελεσματικά.

Όσοι έχετε στον κήπο σας ή τη γλάστρα ένα φυτό θυμαριού θα έχετε διαπιστώσει ότι η ανθοφορία του διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από τα τέλη της Άνοιξης έως και τα μέσα Φθινοπώρου. Σε όλο αυτό το διάστημα ανά πάσα στιγμή μπορεί να κόψετε κλαδάκια για να χρησιμοποιήσετε φρέσκα τα φύλλα του στη μαγειρική σας ή και να τα αποξηράνετε σε ένα σκοτεινό και καλά αεριζόμενο χώρο για να τα έχετε όλο το χρόνο διαθέσιμα!

Οι καλύτερες αποδόσεις του βοτάνου είναι μεταξύ του δεύτερου και έκτου έτους ανάπτυξής του. Έτσι σε μια οργανωμένη καλλιέργεια, μετά από έξι χρόνια, τα φυτά θυμαριού συνήθως αντικαθίσταται με νέα σπορόφυτα για τη διατήρηση των καλών αποδόσεων. Ωστόσο για το φυτό του κήπου σας δε χρειάζεται να είστε τόσο αυστηροί! Το φυτό μπορεί να ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια αρκεί να το έχετε τοποθετήσει σε ένα μέρος με ήλιο και χώμα που στραγγίζει καλά χωρίς να χρειάζεται τακτικά πότισμα.

 

Φύλλο Θυμαριού

 

Το θυμάρι είναι ένα ξυλώδες φυτό από το οποίο τα φύλλα και τα άνθη είναι τα μέρη του φυτού που δίνουν τη γεύση και τα οφέλη. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις για χάρη ευκολίας μπορεί να γίνει χρήση ολόκληρου του κλωναριού χωρίς να γίνει αποφύλλωση. Τοποθετείτε για παράδειγμα ολόκληρο το κλωναράκι στην κατσαρόλα σας και μόλις είναι έτοιμο το φαγητό απλά απομακρύνετε το ξύλο που έχει απομείνει.

Αν έχετε ένα κλαδάκι θυμαριού και πρέπει να αφαιρέσετε τα φύλλα, ο ευκολότερος τρόπος είναι περνώντας το κοτσάνι από ένα διχτυωτό κόσκινο και τραβώντας το προς τα κάτω, ώστε να αποκολληθούν τα φύλλα από το κοτσάνι και να μαζευτούν στο κόσκινο.

Φυσικά, ακόμα πιο απλό είναι να αγοράσετε καθαρά φύλλα θυμαριού! Αν αυτό ακούγεται καλό, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα του προϊόντος μας για να δείτε το δικό μας [Αποξηραμένο Ελληνικό Θυμάρι] και να μάθετε περισσότερα για το προϊόν μας.

 

[elementor-template id=”25009″]

 

 

Τώρα λοιπόν ξέρετε λίγο περισσότερα για αυτό το βότανο, ποια είναι όμως τα οφέλη του θυμαριού που το κάνουν ένα τόσο ευρέως χρησιμοποιούμενο βότανο;

 

Θυμάρι: Τα Οφέλη του Στην Υγεία μας

Θυμάρι Θεραπευτικές Ιδιότητες-tofillo

Το θυμάρι είναι ευρέως γνωστό για τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιβακτηριακών, αντιφλεγμονωδών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του.1 Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ενώσεις όπως η θυμόλη και η καρβακρόλη, τα εκχυλίσματα θυμαριού μπορεί να έχουν εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ας δούμε μαζί μερικά από τα σπουδαιότερα οφέλη του θυμαριού.

 

 

 

 

 1. Αντιφλεγμονώδες

Γνωρίζατε ότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του θυμαριού σε βιταμίνη C, είναι ένα εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες βότανο; Στην πραγματικότητα, παραδοσιακά, το θυμάρι έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών και διάφορες σύγχρονες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει την αντιφλεγμονώδη αυτή δράση του.2

Έτσι, την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε ένα ζεστό πιάτο σπιτικής σούπας, γιατί να μην το πασπαλίσετε με μερικά κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι για να έχετε εκτός από γεύση και μερικά οφέλη για την υγεία σας; Στο tofillo, λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε το [Αποξηραμένο Ελληνικό Θυμάρι] στη σπιτική μας φάβα!

 

 1. Καλό για το Ανοσοποιητικό

Ένα άλλο μεγάλο όφελος για την υγεία από τη χρήση του θυμαριού είναι ότι βοηθά στην καταπολέμηση μολυσματικών ασθενειών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C έχει αποδειχθεί ότι είναι μια απαραίτητη βιταμίνη για την αντίσταση στις μολυσματικές ασθένειες και την προστασία από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας.3 Αν και η βιταμίνη C δεν μπορεί να σας προστατεύσει πλήρως από τα πάντα, μπορεί σίγουρα να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του οργανισμού σας.

 

 1. Αντιβακτηριδιακό

Το θυμάρι είναι ευρέως γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.4 Λόγω αυτών των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων, το βότανο είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για πολλές κοινές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 

 • Θυμάρι για την Ακμή

Ένα από τα οφέλη του θυμαριού για το δέρμα και το πρόσωπο είναι η ικανότητά του να καθαρίζει το δέρμα και να αποτρέπει τα σπυράκια. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ήπιων μορφών ακμής και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τη συμφόρηση του δέρματος. Για το λόγο αυτό, το εκχύλισμα θυμαριού χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα περιποίησης δέρματος.

 • Θυμάρι για την Πιτυρίδα και Υγεία των Μαλλιών

Η πιτυρίδα προκαλείται μερικές φορές από βακτήρια και έτσι, λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του θυμαριού, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τη θεραπεία της. Γενικότερα λοιπόν θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα οφέλη από τη χρήση του θυμαριού στα μαλλιά μας είναι πολλαπλά. Με ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά σας γίνονται επίσης πιο υγιή – πράγμα που σημαίνει ότι γίνονται πιο δυνατά, λαμπερά και ίσως πιο πυκνά!5

 

 • Θυμάρι για την Επούλωση Πληγών

Γνωρίζατε ότι λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του θυμαριού, είναι επίσης εξαιρετικό όταν χρησιμοποιείται σε τοπική εφαρμογή για μικρές πληγές; Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθούν στον απαλό καθαρισμό της πληγής και μπορεί να λειτουργήσει σαν αντισηπτικό!

 

 1. Καλό για την Υγεία του Εντέρου

Η χρήση θυμαριού μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται και με δυσλειτουργίες του στομάχου. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του θυμαριού σε θυμόλη και καρβακρόλη, μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία και για ορισμένα εντερικά προβλήματα. Μια μελέτη σε ζώα του 2017 έδειξε ότι όταν τα κοτόπουλα έλαβαν αιθέρια έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε θυμόλη και καρβακρόλη, είχαν πολύ λιγότερες ασθένειες που σχετίζονται με βακτήρια στα έντερά τους μετά από 21 ημέρες από ό,τι τα πουλιά που δεν είχαν λάβει τη σχετική θεραπεία.6

 

Ενώ πρέπει να διεξαχθούν μελέτες ειδικές για τον άνθρωπο – και η λήψη αιθέριων από το στόμα για τον άνθρωπο θέλει μεγάλη προσοχή και γνώση για το πόσο και πως θα μπορούσε να ληφθεί – η παραπάνω μελέτη δείχνει ότι οι ιδιότητες του θυμαριού μπορεί να είναι πολύ ευεργετικές για την υγεία του εντέρου.

 

 1. Μυκητοκτόνες Ιδιότητες

Το θυμάρι έχει αποδειχθεί ότι έχει μυκητοκτόνες ιδιότητες κατά των μολύνσεων από ζυμομύκητες. Σε μια εργαστηριακή μελέτη του 2021, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χαμηλές δόσεις θυμαρέλαιου δρούσαν αποτελεσματικά ενάντια σε έναν μύκητα γνωστό ως Candida albicans, ο οποίος είναι μια κοινή αιτία λοιμώξεων από ζυμομύκητες.7 Στην πραγματικότητα, το θυμάρι ήταν σε θέση να δράσει αποτελεσματικά κατά της Candida albicans ακόμη και όταν ο μύκητας είχε αποδειχθεί ανθεκτικός στα κοινά συνταγογραφούμενα φάρμακα!

 

Επομένως, ίσως αξίζει τον κόπο να κρατήσετε λίγο θυμάρι σε ετοιμότητα για αυτές τις ήπιες περιπτώσεις λοιμώξεων…

 

 1. Καλό για τους Πνεύμονες

Τα οφέλη του θυμαριού για τους πνεύμονες είναι ότι δρα καλά ως φυσικό φάρμακο για τον βήχα και μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα της βρογχίτιδας. Σε μια μελέτη του 2006, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας συνδυασμός φύλλων θυμαριού και κισσού βοήθησε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας, συμπεριλαμβανομένου του βήχα.8 Ομοίως, σε μια μελέτη σε ζώα το 2018, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας συνδυασμός εκχυλισμάτων θυμαριού και πρίμουλας βοήθησε στη μείωση της φλεγμονής και ρύθμισε τα επίπεδα του βλεννογόνου σε άτομα που δοκιμάστηκαν.9

Στο tofillo, όταν έχουμε έντονο βήχα, μας αρέσει να φτιάχνουμε ένα μπολ ατμού με τα φύλλα μας Αποξηραμένο ελληνικό θυμάρι και να παίρνουμε βαθιές ανάσες.

 

 

 1. Βελτίωση της Διάθεσης

Είναι ενδιαφέρον ότι το εκχύλισμα θυμαριού έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τον εγκέφαλο βελτιώνοντας τη διάθεσή μας λόγω των υψηλών επιπέδων καρβακρόλης. Σε μια μελέτη του 2013, οι ερευνητές βρήκαν ότι η καρβακρόλη μπορεί να αυξήσει τις συγκεντρώσεις σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.10 Η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη είναι δύο ορμόνες που βοηθούν στη ρύθμιση της διάθεσης και μπορούν να προσφέρουν «τόνωση».

 

Στο tofillo, μας αρέσει να απολαμβάνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με το [Αποξηραμένο Ελληνικό Θυμάρι] τις μέρες που νιώθουμε λίγο άγχος ή αναστατωμένοι. Είναι ένα ανακουφιστικό ποτό που μας βοηθά να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε, να αναζωογονηθούμε και να συνεχίσουμε τη μέρα μας!

 

 

 1. Ανακούφιση από τις Κράμπες της Περιόδου

Για τις γυναίκες που το διαβάζουν αυτό, γνωρίζατε ότι το θυμάρι έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στις κράμπες της περιόδου; Σε μια μελέτη το 2012, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα θυμαριού αποδείχθηκαν εξίσου αποτελεσματικά στην ανακούφιση των κράμπες της περιόδου με μια κανονική δόση ιβουπροφαίνης!11

Αυτά είναι εξαιρετικά νέα εάν το στομάχι σας δεν αντέχει τη λήψη μεγάλης ποσότητας ιβουπροφαίνης ή εάν θέλετε μια φυσική θεραπεία για τις κράμπες στο στομάχι.

 

θυμάρι

Με τα μικρά πράσινα φύλλα του, το ξυλώδες κοτσάνι και τη δροσερή μυρωδιά του, είναι ένα βότανο που εύκολα ξεχωρίζει στη φύση!

 

Οι Παρενέργειες του Πυμαριού και Ποιοι Πρέπει να το Αποφεύγουν

Το θυμάρι είναι απολύτως ασφαλές για χρήση σε κανονικές ποσότητες σε τρόφιμα και τσάι. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη λήψη υπερβολικών ποσοτήτων θυμαριού κάθε μέρα. Η υπερκατανάλωση του βοτάνου μπορεί να προκαλέσει ορισμένες παρενέργειες όπως στομαχικές διαταραχές, κράμπες, ζάλη και πονοκεφάλους.

Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή έχετε ευαισθησία σε φυτά της οικογένειας της μέντας (όπως η ρίγανη και το φασκόμηλο), τότε θα ήταν καλύτερο να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα θυμαριού. Επίσης, γενικά συνιστάται να σταματήσετε να παίρνετε έλαιο ή συμπληρώματα θυμαριού περίπου δύο εβδομάδες πριν από κάποια επέμβαση για να αποτρέψετε την υπερβολική αιμορραγία.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε το θυμάρι ως τσάι ή αιθέριο έλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης –μπορείτε ωστόσο να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική.

Είδαμε λοιπόν κάποια από τα θαυμάσια οφέλη του θυμαριού, αλλά τι γίνεται με τις χρήσεις του;

 

Τσάι Θυμαριού

Το θυμάρι είναι ένα υπέροχο βότανο για τσάι! Φτιάχνει ένα γήινο και δροσιστικό ρόφημα. Λαμβάνοντας το θυμάρι σε μορφή τσαγιού, μπορείτε να λάβετε μερικά από τα μεγάλα οφέλη που εξερευνήσαμε παραπάνω, όπως τη μείωση της φλεγμονής, την υγεία του αναπνευστικού συστήματος και την υγεία του στομάχου.

 

Τσάι από Φασκόμηλο και Θυμάρι

Το φασκόμηλο και το θυμάρι μπορεί να φαίνονται αρχικά σαν παρόμοια βότανα, επειδή και τα δύο έχουν μια ελαφριά γεύση μέντας. Ωστόσο, και τα δύο προσφέρουν διαφορετικά γευστικά προφίλ – το θυμάρι είναι πιο λεμονάτο, ενώ το φασκόμηλο είναι πιο μοσχομυρισμένο. Εξαιτίας αυτών των ομοιοτήτων και διαφορών, αποτελούν έναν ωραίο συνδυασμό τσαγιού!

Επιπλέον, συνδυάζοντας φασκόμηλο και θυμάρι στο τσάι, λαμβάνετε τόσο τα οφέλη του φασκόμηλου όσο και του θυμαριού, είστε λοιπόν διπλά κερδισμένοι. Όπως το θυμάρι, έτσι και το φασκόμηλο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και επίσης συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης! Επιπλέον, το φασκόμηλο έχει πολλά άλλα οφέλη, όπως τη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και την προώθηση της υγείας του εγκεφάλου.

 

 

Τσάι με Δεντρολίβανο και Θυμάρι

Η ελαφρώς ξυλώδης, πευκόφυτη γεύση του δεντρολίβανου το κάνει ένα ωραίο συμπλήρωμα του θυμαριού σε ένα φλιτζάνι τσάι. Επιπλέον, ενισχύει επίσης ορισμένα από τα οφέλη για την υγεία του τσαγιού θυμαριού – όπως το θυμάρι, το δεντρολίβανο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και τονωτικές ιδιότητες! Επιπλέον, το δεντρολίβανο βοηθά στη βελτίωση του ελέγχου του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση της μνήμης.

 

Να λοιπόν ένας πολύ υγιεινός βοτανικός συνδυασμός για το τσάι σας!

 

Καρύκευμα Θυμαριού

Όπως έχουμε συζητήσει σε αυτό το άρθρο, το θυμάρι έχει μια γήινη, μέντα και ελαφρώς λεμονάτη γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως σε σούπες, ψητά λαχανικά, ζυμαρικά, σάλτσες, πίτσες – και η λίστα δε σταματά εδώ! Το θυμάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως «κλαδάκι» όπου ο μίσχος και τα φύλλα διατηρούνται μαζί ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποξηραμένο και πασπαλισμένο σε διάφορα πιάτα.

Το αποξηραμένο θυμάρι είναι πολύ γευστικό και μπορεί συνήθως να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του φρέσκου θυμαριού εάν χρειάζεται. Ωστόσο, κατά την αντικατάσταση, βεβαιωθείτε ότι η ποσότητα αποξηραμένου θυμαριού που χρησιμοποιείτε είναι μόνο περίπου το ένα τρίτο της ποσότητας φρέσκου θυμαριού που αναφέρει η συνταγή. Η γεύση του αποξηραμένου θυμαριού είναι πολύ πιο δυνατή από το φρέσκο θυμάρι!

 

Μαγείρεμα με Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα πολύ δημοφιλές καρύκευμα και συνδυάζεται καλά με κρέας, ντομάτες και φασόλια. Ταιριάζει απόλυτα με τη μεσογειακή μαγειρική, ιδιαίτερα για πιάτα με αρνί, και αποτελεί επίσης βασικό στοιχείο του γαλλικού ‘’Bouquet Garnis’’ και ‘’Herbs de Provence’’ που χρησιμοποιούνται τακτικά για να αρωματίσουν κρέατα, μαγειρευτά και σούπες.

 

Ρίγανη και Θυμάρι

Αν και η ρίγανη και το θυμάρι έχουν διαφορετικά γευστικά προφίλ, συνδυάζονται καλά στα πιάτα και συχνά μπορείτε να αναμίξετε τα δύο βότανα μαζί σε μια συνταγή. Η ρίγανη δίνει στο πιάτο μια γήινη, ζεστή και στιβαρή γεύση, ενώ το θυμάρι δίνει στο πιάτο μια λεμονάτη, μέντα και ελαφρώς πιπεράτη. Έτσι οι γεύσεις τους αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά!

 

 

Αιθέριο Έλαιο Θυμαριού

Όπως θα περίμενε κανείς, επειδή το αιθέριο έλαιο θυμαριού είναι μια εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή θυμαριού, έχει όλα τα οφέλη του και ακόμα περισσότερα ! Έτσι μεταξύ των ιδιοτήτων συμπεριλαμβάνονται: αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές.

Επιπλέον το αιθέριο έλαιο θυμαριού περιλαμβάνεται τακτικά σε εμπορικά στοματικά διαλύματα λόγω των πλεονεκτημάτων του για τη στοματική υγιεινή. Ενώ έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά και στις θεραπείες τριχόπτωσης.12

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσαμε να πούμε για αυτό το θέμα, αλλά ίσως είναι το θέμα μας ενός από τα επόμενα άρθρα μας!

 

Αποθήκευση θυμαριού

Τέλος, θα θέλαμε να μοιραστούμε μερικές συμβουλές για την αποθήκευση του θυμαριού.

Το φρέσκο και το αποξηραμένο θυμάρι πρέπει να αποθηκεύονται διαφορετικά. Το φρέσκο θυμάρι πρέπει να στεγνώσει τελείως πριν το αποθηκεύσετε, να τυλιχτεί ελαφρά σε πλαστικό ή νωπό χαρτί κουζίνας και μετά να το φυλάξετε στο ψυγείο. Το αποξηραμένο θυμάρι πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο μακριά από τη θερμότητα και το φως.

Ορίστε λοιπόν! Είδαμε μερικές πληροφορίες για τα οφέλη του θυμαριού, τις χρήσεις του, τη συγκομιδή του θυμαριού και την αποθήκευσή του!

Εάν σας εμπνεύσαμε και θέλετε να συμπεριλάβετε περισσότερο θυμάρι στη διατροφή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα προϊόντων μας για το Αποξηραμένο Ελληνικό Θυμάρι! Ελπίζουμε να απολαύσετε την υπέροχη γεύση του στο επόμενο γεύμα σας!

 

 

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9147557/

2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9147557/

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9147557/

4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9147557/

5 https://www.hmpgloballearningnetwork.com/site/thederm/site/cathlab/event/maintaining-healthy-scalp-and-hair-improved-hair-growth

6 https://www.nature.com/articles/s41598-017-07420-4

7 https://www.mdpi.com/2076-2607/9/12/2454/htm

8 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17063641/

9 https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1094553918300609

10 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6270539/

[11] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3992233/

[12] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9828867/

Κερδίστε 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μάθετε περισσότερα για βότανα, συνταγές και αποκλειστικές προσφορές, και κερδίστε έκπτωση 20% στην πρώτη παραγγελία σας μαζί μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μάθετε περισσότερα για βότανα, συνταγές και αποκλειστικές προσφορές!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

Βότανα

Συνταγές

Νέα

  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Shop

  Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

  Pixabay.com
  Pexels.com
  Unsplash.com
  Freepik.com
  Canva.com
  Adobe.com
  Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)

  Κερδίστε μία έκπτωση 15% για να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας!

  Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση 15% για την πρώτη παραγγελία σας!