Έρωντας: Το Βότανο της Καρδιάς μας, Το Σύμβολο του Έρωτα!!
Οι αποστολές των παραγγελιών θα ξεκινήσουν ξανά από τις 22/8. Καλό Καλοκαίρι!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ 15€ (Για τον υπόλοιπο κόσμο από 120€)

Έρωντας: Το Βότανο της Καρδιάς μας, Το Σύμβολο του Έρωτα!!

Αποτελώ σύμβολο αγάπης  καθώς παλικάρια του νησιού έχουν χάσει ακόμα και τη ζωή τους προκειμένου να με βρουν και να με προσφέρουν στις αγαπημένες τους!

 

tofillo - Δίκταμο - Dittany - Έρωτας

Το Κρητικό Βότανο Έρωτας

Το Κρητικό δίκταμο είναι ένα βότανο που θα συναντήσετε στην Κρήτη αποτελώντας είδος ενδημικό του νησιού. Οι ντόπιοι το ονομάζουν  “έρωτας”, γεγονός καθόλου τυχαίο, καθώς το δίκταμο έχει συνδεθεί με τον έρωτα και την αγάπη από την αρχαιότητα.

Κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, η θεά Ρέα, μητέρα των θεών, έκανε ένα αρωματικό μίγμα από διάφορα βότανα, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και το δίκταμο. Αυτό το μίγμα χάριζε στον χρήστη ένα απαράμιλλο αίσθημα ευφορίας και ήταν συνδεδεμένο με τον έρωτα και την αγάπη.

Ευεργετικές ιδιότητες

Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες του Δικτάμου και επισκεφτείτε το διαδικτυακό μας κατάστημα για να  παραγγείλετε το Βιολογικό Κρητικό Δίκταμο παραγωγής μας.

Τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως αφροδισιακό και το θεωρούσαν σύμβολο αληθινής αγάπης και πάθους. Πράγματι, το δυνατό άρωμα του δίκταμου έχει έναν ισχυρό αισθησιακό χαρακτήρα, γνωστό για την ικανότητά του να ξυπνά τις αισθήσεις και τις σεξουαλικές επιθυμίες (άλλωστε θεωρείται αφροδισιακό).

tofillo - Δίκταμο - ερωτας - Dittany of Crete 0045789

Αναζητώντας την Αληθινή Αγάπη

Τα παλιότερα χρόνια, στην Κρήτη, το δίκταμο χρησιμοποιούνταν ως ένα μέσο για την έκφραση αγάπης και εκτίμησης. Σύμφωνα με την παράδοση, τα κορίτσια περνούσαν το βράδυ στην πλατεία του χωριού με κλαδιά από δίκταμο στα χέρια τους και τα αγόρια καθώς περπατούσαν γύρω τους αναζητούσαν το βότανο με την καλύτερη μυρωδιά, συμβολίζοντας τη διάθεσή τους για ένα ραντεβού και την επιθυμία τους να αναζητήσουν την αληθινή αγάπη.

Από την άλλη, μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά, αναφέρει ότι καθώς το φυτό φυτρώνει σε απότομα και δυσπρόσιτα σημεία απόκρημνων βουνοπλαγιών, μόνο κάποιος πραγματικά ερωτευμένος, που είναι διατεθειμένος να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή, θα κόψει και θα προσφέρει τα άνθη του δίκταμου  στην αγαπημένη του ως ένδειξη  πραγματικής πίστης και αγάπης.

tofillo - Δίκταμο

Πως η Λαογραφία Ταυτίζεται με το DNA του Έρωτα

Το δίκταμο δε σταματά να μας εκπλήσσει και για εμάς ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμα και οι σπόροι του μοναδικού αυτού φυτού όταν μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο είχαν σχήμα καρδιάς! Για τους ανθρώπους της Κρήτης, το δίκταμο είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό βότανο. Είναι ένα σύμβολο της δύναμης της φύσης και του πάθους των ανθρώπων, παραμένοντας ισχυρό από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα.

Κερδίστε 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία σας!

Κερδίστε έκπτωση -15%

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μάθετε περισσότερα για βότανα, συνταγές και αποκλειστικές προσφορές, και κερδίστε έκπτωση 20% στην πρώτη παραγγελία σας μαζί μας!

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για βότανα, συνταγές, αποκλειστικές προσφορές και για να λάβετε μία έκπτωση -15% για την πρώτη παραγγελία σας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

tofillo δίκταμο
Βότανα

Δίκταμο της Κρήτης: Ανακαλύπτοντας το Θαύμα της Φύσης

Ένα από τα σπουδαιότερα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης με πολλαπλές επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες για τις οποίες είχαν κάνει ιδιαίτερη αναφορά ήδη από την αρχαιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα

Συνταγές

Νέα

  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Shop

  Ευχαριστούμε πολύ τα παρακάτω websites για τη συνδρομή τους σε επιπρόσθετο, ελεύθερο φωτογραφικό υλικό (free stock) που χρησιμοποιείται στην ιστοσελίδα μας:

  Pixabay.com
  Pexels.com
  Unsplash.com
  Freepik.com
  Canva.com
  Adobe.com
  Σταύρος Δεβεράκης (Φωτογράφος)